Angst voor de tandarts

Angst voor de tandarts…. Daarin bent u niet de enige. De gedachte aan de tandartsstoel, het geluid van een boor en de angst voor mogelijke pijn is voor sommige mensen reden om dan maar helemaal niet meer naar de tandarts te gaan. Bij Mondzorg Bemmel begrijpen we deze zorgen en nemen we uw angst voor de tandarts serieus. We vertellen u graag wat wij doen om uw angst te helpen overwinnen en waarom het toch belangrijk is om regelmatig naar de tandarts te gaan.

In goede handen bij Mondzorg Bemmel

Bij Mondzorg Bemmel geloven we in open communicatie en transparantie. Onze tandartsen leggen altijd stapsgewijs uit wat er tijdens uw behandeling gaat gebeuren. Bent u bijzonder nerveus of gespannen, dan houden we daar rekening mee in onze planning en uitleg. U mag ook altijd iemand meenemen als u zich daar prettiger bij voelt. Wij kiezen voor een persoonlijke benadering en nemen ruim de tijd voor nieuwe patiënten.

Weten wat er gaat gebeuren en begrijpen dat u de controle behoudt, kan uw angst verminderen. We moedigen patiënten aan om vragen te stellen en eventuele zorgen te delen, zodat we samen een behandelplan kunnen opstellen dat bij u past.

Bij Mondzorg Bemmel werken we met moderne technologieën en behandelingstechnieken die prettig zijn voor onze patiënten. Van pijnloze verdovingssystemen tot moderne scans waarbij u direct op het beeldscherm mee kunt kijken, we streven ernaar om het u zo aangenaam mogelijk te maken bij ons in de praktijk.

Daarnaast hebben we ons best gedaan een vriendelijke en ontspannen omgeving te creëren. Veel groen en natuurtinten, uitzicht op de tuin, fijne stoelen en een ruime, sfeervolle wachtkamer.  En, ook niet onbelangrijk: vriendelijke, begripvolle tandartsen, mondhygiënistes en assistentes.

Het belang van regelmatige controles

Periodieke controles zijn van cruciaal belang om uw mond gezond te houden. Onze tandartsen zijn tijdens uw controle alert op vroegtijdige tekenen van tandbederf, tandvleesaandoeningen of andere mondgerelateerde problemen. Door deze op tijd te behandelen, voorkomen we dat tand(vlees)problemen erger worden.

Daarnaast is preventieve zorg belangrijk om de mondgezondheid op peil te houden. Tandartsen kunnen advies geven over de juiste poets- en flosroutine, voedingsgewoonten en andere dingen die van invloed zijn op de mond. Door regelmatige controles kan de tandarts ook tijdig tandplak en tandsteen verwijderen, wat de kans op tandbederf en tandvleesproblemen vermindert.

Een goede mondgezondheid reikt bovendien verder dan alleen uw mond. Studies hebben aangetoond dat er een verband is tussen een slechte mondhygiëne en diverse aandoeningen, zoals diabetes en hartziekten. Reden te meer om regelmatig uw gebit te laten controleren.

Stap voor stap uw angst voor de tandarts overwinnen

Angst voor de tandarts is begrijpelijk, maar laat het alstublieft geen belemmering zijn voor regelmatige controles en tandheelkundige zorg. U moet immers uw hele leven met uw gebit doen.

Bij Mondzorg Bemmel staan we voor u klaar. Met geduld, deskundigheid en begrip helpen we u stap voor stap om over uw angst voor de tandarts heen te komen. Ons team van tandartsen, mondhygiënistes en (paro) preventie assistentes bestaat uit absolute toppers. Uw mondgezondheid is van het grootste belang, en iedere dag doen wij ons uiterste best al onze patiënten de best mogelijke zorg te bieden.

U bent van harte welkom bij Mondzorg Bemmel. Samen komen we er wel.