Orthodontie

Wij helpen kinderen en volwassenen graag aan een stralende lach. U kunt bij ons terecht voor alle soorten beugels, zowel vast als uitneembaar. Orthodontie op topniveau in uw eigen regio, zonder wachtlijst.

Wij beschikken over de modernste technieken zoals scanners en 3D-simulaties. Behandelend tandarts voor orthodontie Bart Brouwers werkt met een innovatieve, digitale behandelplanning voor orthodontie waarbij speciaal vervaardigde beugels en draden optimaal worden aangepast aan uw gebitsanatomie. Hierdoor heeft u korter een beugel nodig en hoeft u minder vaak naar ‘de ortho’.

U kunt bij ons terecht voor:

Vaste beugels

De ’traditionele’ beugel zoals we die allemaal kennen. De vaste beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt en is niet zelf uit de mond te halen.

Aligners

Deze uitneembare, transparante beugels van Ordoline zijn vrijwel onzichtbaar en hebben een hoog draagcomfort. Geen wonder dat ze zo populair zijn.

Uitneembare beugels

Uitneembare beugels bestaan uit een kunsthars basis met metalen draden. U kunt deze losse beugels zelf makkelijk in of uit doen.

Retainers & spalkjes

Retainers en spalkjes zorgen ervoor dat tanden en kiezen zich stabiliseren in de gewenste positie wanneer de ‘echte’ beugel eruit mag.

Welke beugel voor u of uw kind de beste keuze is, hangt af van meerdere factoren. Tijdens het eerste consult kijken we naar de huidige stand van de tanden, luisteren we naar uw wensen en bespreken we de verschillende opties.

Zeker bij kinderen is het belangrijk om op het juiste moment te beginnen met een orthodontische behandeling. Soms is dat eerder dan u zou denken. Door op tijd met een beugel te beginnen is de kans het grootst op blijvend rechte tanden op latere leeftijd.

Ook steeds meer volwassenen kiezen, voor het eerst of opnieuw, voor een beugel. De reden kan tandheelkundig zijn, omdat bijvoorbeeld de beet incorrect is. Of omdat u niet tevreden bent over uw huidige gebit. U kunt op elke leeftijd een orthodontische behandeling starten, zolang uw gebit en het steunweefsel (tandvlees en kaakbot) maar gezond zijn.

Daarom kiest u voor Mondzorg Bemmel:

  • Wij hebben geen wachtlijst. U kunt snel bij ons terecht.
  • Moderne, vriendelijke tandartsenpraktijk voor het hele gezin.
  • Veel ervaring met verschillende soorten beugels zodat we u goed kunnen adviseren. Er is altijd een beugel die bij uw wensen past.
  • Tandheelkunde, mondhygiëne en orthodontie binnen dezelfde praktijk.
  • Wij kiezen voor een persoonlijke, laagdrempelige aanpak. We nemen de tijd voor al onze patiënten en houden een persoonlijk intakegesprek met nieuwe patiënten.
  • Onze praktijk is uitstekend bereikbaar met fiets, auto of Breng Bus 300. We hebben een eigen, gratis parkeerterrein.