Tanden bleken

Voeding, roken, koffie of ouderdom kunnen de natuurlijke witte kleur van uw tanden aantasten met gele, grauwe of vlekkerige tanden tot gevolg. Bij Mondzorg Bemmel kunnen we uw tanden veilig, zorgvuldig en professioneel bleken, zodat ze weer witter en helderder worden. Daarbij letten we er altijd op dat uw witte(re) tanden er natuurlijk uit blijven zien.

Het aantal behandelingen dat nodig is om tanden te laten bleken, hangt af van verschillende factoren waaronder de mate van verkleuring en de gewenste resultaten. Vaak zien we na één bleeksessie al duidelijk verbeteringen. Sommige patiënten kiezen ervoor om meerdere sessies te ondergaan voor een nog witter resultaat. Tijdens een consult zal de tandarts de huidige kleur van uw tanden beoordelen en een behandelplan opstellen dat past bij uw wensen.

Waarom naar de tandarts voor tanden bleken?

Wilt u uw tanden laten bleken? Doe dat dan altijd bij de tandarts. Uw tanden worden witter zonder dat het onnatuurlijk oogt, u ziet veel langer resultaat en het is veiliger voor uw gebit én gezondheid.

Tandenbleeksalons, doe-het-zelf setjes, speciale tandpasta’s of zelfs een druppeltje bleek. Er zijn opties te over om uw tanden witter te doen lijken. Het meest effectieve is echter nog altijd een behandeling met waterstofperoxide door de tandarts. Tandartsen zijn de enigen die met 6% waterstofperoxide mogen werken. Tandenbleeksalons en thuisbleeksetjes mogen maximaal 0,1% gebruiken. Met zo’n laag percentage kan je tanden slechts schoonmaken, niet bleken.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes als baking soda of bleek raden wij  ten zeerste af. Baking soda schuurt waardoor tanden een tijdje witter lijken, maar op lange termijn beschadigt dit het glazuur. Chloor of bleek is ronduit levensgevaarlijk en absoluut niet bedoeld om tanden mee te bleken. Bij de minste inname ervan kunt u direct naar het ziekenhuis. Bovendien kan chloor het tandglazuur compleet laten verdwijnen. Nooit doen dus!

Is tanden bleken slecht voor het gebit?

Nee, niet wanneer u het door de tandarts laat doen. Bij Mondzorg Bemmel luisteren we eerst naar uw wensen en controleren we daarna uw gebit. We willen vooraf zeker weten of uw gebit gezond is en geschikt om te bleken. Indien er onderliggende tandheelkundige problemen zijn, pakken we deze eerst aan. Zo kunnen we de beste resultaten garanderen.

Tanden bleken luistert nauw. Een te lage dosering waterstofperoxide geeft geen resultaat, een te hoge dosering kan de tandwortel aantasten. Sinds 1 november 2012 zijn er Europese regels waarin staat dat niet iedereen meer met een hoog gehalte waterstofperoxide mag bleken. Enkel tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) mogen dit nog, tot een maximum van 6% peroxide per behandeling. Zo kunt u veilig uw tanden laten bleken bij Mondzorg Bemmel, met langdurig resultaat.

Daarbij willen wel opmerken dat een goede mondhygiëne, niet roken en het beperken van bepaalde voedingsmiddelen bepalend zijn voor de duurzaamheid van uw hernieuwde stralend witte gebit.

Daarom laat u uw tanden bleken bij Mondzorg Bemmel:

  • Snel, natuurlijk en blijvend resultaat.
  • Behandeling door tandartsen is effectiever en veiliger.
  • Moderne, vriendelijke tandartsenpraktijk voor het hele gezin.
  • Wij hebben geen wachtlijst. U kunt snel bij ons terecht.
  • Combinatie-afspraken bij de tandarts en mondhygiëniste zijn makkelijk te maken. Binnen onze praktijk bieden wij ook orthodontie.
  • Wij kiezen voor een persoonlijke, laagdrempelige aanpak. We nemen de tijd voor al onze patiënten en houden een persoonlijk intakegesprek met nieuwe patiënten.
  • Onze praktijk is uitstekend bereikbaar met fiets, auto of Breng Bus 300. We hebben een eigen, gratis parkeerterrein.